Projekt „Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach II osi priorytetowej „Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji” Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020. Działanie 2.21 „Poprawa zarządzania, rozwój kapitału ludzkiego oraz wsparcie procesów innowacyjnych przedsiębiorstw”.
Projekt skierowany jest do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora Żywności wysokiej jakości (PKD.C.10) z siedzibą na terenie całej Polski.
Proces rekrutacji trwa do 31.12.2020 r. Wsparcie będzie realizowane do 31 marca 2021 r.
Celem projektu jest podniesienie do końca marca 2021 r. zgodnie z potrzebami przedsiębiorców, kompetencji w zakresie Rekomendacji Nadzwyczajnych Sektorowej Rady ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości, mających na celu zapobieganie negatywnym skutkom pandemii w następujących obszarach tematycznych:
- Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii
- Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii
- Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii
- Magazynowanie i transport żywności i w warunkach pandemii
- Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.
Więcej informacji TUTAJ